Επιλογή Σελίδας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΜΟΔΙΠ

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε δράσεις στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, όπως για παράδειγμα σε δράσεις κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ημερίδες, συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΕΘΑΑΕ, από τις ΜΟΔΙΠ άλλων Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή από άλλους φορείς.

 

Κινητικότητα ERASMUS+

Η Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟ.ΔΙ.Π. Δ.Π.Θ. συμμετέχει σε δράσεις διεθνοποίησης.

 

 

1-4 Οκτωβρίου 2024

Η Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟ.ΔΙ.Π. Δ.Π.Θ., μέσω του Διοικητικού Υπάλληλου της κ. Αποστολίδη Ελευθέριου, συμμετείχε και εκπροσωπήθηκε στο 7th InterUni Forum for Internationalization του Πανεπιστημίου “Akademia WSB” της Πολωνίας με θέμα: “Quality of Education Through Empowering Internationalization – inclusion, skills, technology”.

Στο φόρουμ συμμετείχαν φοιτητές, εργαζόμενοι σε πανεπιστήμια, εμπειρογνώμονες  και εκπρόσωποι εγχώριων και ξένων, συνεργαζόμενων με το ίδρυμα υποδοχής, πανεπιστημίων.

Στα πλαίσια του φόρουμ έλαβε χώρα εισαγωγή στην δυναμική διδακτική προσέγγιση “Challenge Based Learning” (CBL). H CBL αποτελεί μια φοιτητοκεντρική μέθοδο διδασκαλίας όπου οι μαθητές συνεργάζονται για την επίλυση προκλήσεων του πραγματικού κόσμου, καθιστώντας την εκπαίδευση πιο διαδραστική και σχετική. Μέσα από πρακτικά εργαστήρια και συζητήσεις υπό την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων, αποκτήθηκαν γνώσεις σχετικά με το πώς η CBL μπορεί να αναμορφώσει τη μάθηση ενισχύοντας τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο “VR4Skills”. Μέσα από την παρουσίαση οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στη χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας στην εκπαίδευση, ιδίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και την αντιμετώπιση των ελλείψεων δεξιοτήτων σε διεθνή περιβάλλοντα. Το VR4Skills, υιοθετώντας μια καινοτόμο προσέγγιση στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, προσέφερε εκπαιδευτικές εμπειρίες που προσομοιώνουν σενάρια του πραγματικού κόσμου, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε κριτική σκέψη και λήψη αποφάσεων, αναδεικνύοντας τον ρόλο της τεχνολογίας στον εκσυγχρονισμό της ανάπτυξης δεξιοτήτων για παγκόσμιους ηγέτες.

Καταγράφηκε ενεργός συμμετοχή μας στις συνεδρίες του προγράμματος με υποβολή ερωτήσεων και παρεμβάσεις.

Η υπηρεσία εκπροσωπήθηκε σε επίσημες εκδηλώσεις του Ιδρύματος Υποδοχής μεταξύ των οποίων η Επίσημη Τελετή Έναρξης Ακαδημαϊκής Χρονιάς στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος Υποδοχής.

Στο περιθώριο του προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία για την δικτύωση της υπηρεσίας με την αντίστοιχη του Ιδρύματος Υποδοχής, την ανταλλαγή απόψεων επί ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ανάληψη ενεργειών για την διατήρηση της δυναμικής μέσω πρόθεσης μελλοντικών δι-ιδρυματικών συνεργασιών στα πλαίσια δράσεων διεθνοποίησης.

Τέλος, η συμμετοχή στο 7th InterUni Forum for Internationalization του Πανεπιστημίου “Akademia WSB” αποτέλεσε εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας άτυπης πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, των ομάδων που εμπλέκονται στις φιλοξενούμενες από το ίδρυμα υποδοχής διεθνείς συμπράξεις και τις αντίστοιχες διασυνοριακές ερευνητικές συνεργασίες, πάνω στα ζητήματα ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών για παγκόσμιες ικανότητες και της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών στην παγκόσμια εκπαίδευση.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

InterUni 2024: https://bit.ly/interuni2024

ENTER-CBL: https://wsb.edu.pl/en/student/international-office/international-partnerships/projects/enter-cbl-co-funded-by-european-union

VR4Skills: https://wsb.edu.pl/en/student/international-office/international-partnerships/projects/vr4skills-co-funded-by-european-union

 

Εκδηλώσεις της ΕΘΑΑΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΑΚ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΘ.Α.Α.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: “Το Πρότυπο για την Πιστοποίηση των Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών των Νέων Τμημάτων” (Τετάρτη 13-10-2021, 09:30).

Εκδηλώσεις από ΜΟΔΙΠ Ιδρυμάτων της Ελλάδας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: “Διασφάλιση Ποιότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Η λειτουργία και ο ρόλος των ΜΟ.ΔΙ.Π.” (3-4 Νοεμβρίου 2021)

Μετάβαση στο περιεχόμενο