Επιλογή Σελίδας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Δ.Π.Θ. (Rankings)

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με όραμα την εξωστρέφεια και την ποιότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα έχει επιδιώξει τη συμμετοχή στα πλέον έγκριτα διεθνή συστήματα κατατάξεων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Rankings). Ως κατατάξεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης ορίζονται οι λίστες από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις που αξιολογούν ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης βάσει σταθμισμένων δεικτών. Μια λίστα κατάταξης προχωρά στην αξιολόγηση και δημοσίευση αποτελεσμάτων τα οποία μπορούν να μελετηθούν και να οδηγήσουν σε συμπεράσματα σχετικά με τα ιδρύματα συνολικά, ανά γεωγραφική περιοχή αλλά και μεταξύ των ιδρυμάτων μιας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, και με βάση πάντα τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις, το ΔΠΘ εμφανίστηκε στους πίνακες των παρακάτω διεθνών συστημάτων κατάταξης:

 

Times Higher Education

Στη διεθνή κατάταξη Times Higher Education αξιολογείται η απόδοση των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην παγκόσμια σκηνή και παρέχεται η δυνατότητα κατανόησης των διαφορετικών αποστολών και επιτυχιών των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κατάταξή, αυτή, καλύπτει τις τρεις κύριες αποστολές της πανεπιστημιακής δραστηριότητας: την έρευνα, τη διδασκαλία και τον αντίκτυπο.

THE World University Rankings 2025
 

Ο οργανισμός Times Higher Education δημοσίευσε τη κατάταξη «ΤΗΕ World University Rankings 2025», αφού μελέτησε κορυφαία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης από όλο το κόσμο.

Το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.001-1.200 μεταξύ 2.092 κορυφαίων ιδρυμάτων παγκοσμίως και στην θέση πανελληνίως από τα 19 ελληνικά Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

 

THE World University Rankings 2024 by subject
a. Life Sciences

Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 801-1.000 παγκοσμίως μεταξύ 1.059 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην θέση πανελληνίως.

b. Clinical & Health

Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 601-800 παγκοσμίως μεταξύ 1.0591 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην θέση πανελληνίως.

c. Engineering

​Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 801-1.000 παγκοσμίως μεταξύ 1.374 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην θέση πανελληνίως.

d. Social Sciences

​Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 601-800 παγκοσμίως μεταξύ 997 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην θέση πανελληνίως.


 

Πέραν της κατάταξης Times Higher Education World University Ranking, στην οποία συμμετέχουν ιδρύματα από όλο τον κόσμο, και της οποίας μέρος αποτελεί η κατάταξη ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών (Times Higher Education World University Ranking by subject), η ΤΗΕ δημοσιεύει τρεις επιπλέον κατατάξεις.

Στην πρώτη κατατάσσονται ιδρύματα από χώρες με αναδυόμενες οικονομίες σύμφωνα με το London Stock Exchange’s FTSE Group (THE Emerging Economies University Rankings), σε ξεχωριστή κατάταξη συμμετέχουν νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια (THE Young University Rankings), ενώ τέλος, δημοσιεύεται μια ακόμα κατάταξη βάσει των μέτρων που έχουν λάβει τα ιδρύματα προκειμένου να ανταποκριθούν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ (THE Impact Ranking).

Αναλυτικά θα βρείτε τις θέσεις που έχει λάβει το ΔΠΘ σε κάθε μια από αυτές τις κατατάξεις:

 

THE Emerging Economies University Rankings 2022

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται 606 ιδρύματα χωρών που εντάσσονται στις αναδυόμενες οικονομίες σύμφωνα με το London Stock Exchange’s FTSE Group.

Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 401- 500 παγκοσμίως μεταξύ 606 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 
 
THE Young University Rankings 2023

Περιλαμβάνονται νεαρά εκπαιδευτικά ιδρύματα που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια. Το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 401- 500 παγκοσμίως μεταξύ 605 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 
THE Impact Rankings 2024

Για έκτη χρονιά δημοσιεύτηκε ο εξειδικευμένος πίνακας κατάταξης THE Impact Rankings 2024 που αφορά τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Οι στόχοι, οι οποίοι έχουν οριστεί από τον ΟΗΕ, εξετάζονται συνολικά προκειμένου να συνταχθεί η γενική κατάταξη, αλλά και μεμονωμένα για κάθε επιμέρους στόχο. Αυτή τη φορά, συμμετείχαν στη γενική κατάταξη 2.152 ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης από 125 χώρες παγκοσμίως. Το ΔΠΘ, κατέλαβε την 1.001-1.500 θέση μεταξύ αυτών των Ιδρυμάτων και τη 12η ανάμεσα σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το ΔΠΘ συμμετείχε σε πέντε από αυτές τις επιμέρους κατατάξεις- στόχους, πέραν την γενικής.

  • Στον 4ο στόχο για την “Ποιοτική Εκπαίδευση” το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 1.001-1.500 ανάμεσα σε 1.681 ιδρύματα παγκοσμίως και στην 12η θέση πανελλαδικά.
  • Στον 5ο στόχο για την “Ισότητα των Φύλων“, το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 1.000+ ανάμεσα σε 1.361 ιδρύματα παγκοσμίως και στην 10η θέση πανελλαδικά.
  • Στον 8ο στόχο για την “Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη“, το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 801-1.000 ανάμεσα σε 1.149 ιδρύματα παγκοσμίως και στην  θέση πανελλαδικά.
  • Στον 16ο στόχο για την “Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί“, το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 401-600 ανάμεσα σε 1.086 ιδρύματα παγκοσμίως και στην  θέση πανελλαδικά.
  • Στον 17ο στόχο, που αφορά την “Συνεργασία για τους Στόχους“, το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 1.001-1.500 ανάμεσα σε 2.031 ιδρύματα παγκοσμίως και στην 12η θέση πανελλαδικά.

 

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στις κατατάξεις του διεθνούς οργανισμού «Times Higher Education» από το 2019.

 

Shanghai Ranking

 

Global Ranking of Academic Subjects 2023

Το ΔΠΘ συμπεριελήφθη στην κατάταξη Global Ranking of Academic Subjects, στην κατηγορία “Human Biological Sciences” καταλαμβάνοντας τη θέση 401-500, ανάμεσα σε 1.900 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Για το 2022 ο οργανισμός Shanghai Ranking εξέδωσε την κατάταξη “Global Ranking of Sport Science Schools and Departments” που αφορά σε κατάταξη πανεπιστημίων στα οποία διεξάγεται έρευνα για την επιστήμη του αθλητισμού. Για την κατάταξη του 2022 ελέγχθηκαν πάνω από 300 πανεπιστήμια, από τα οποία κατατάχθηκαν 300 από αυτά με σχετικά Τμήματα / Σχολές και το ΔΠΘ κατετάγη στις θέσεις 201-300.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον διεθνή οργανισμό «Shanghai» από το 2016.

NICA Law School Ranking

 

Ο διεθνής φορέας NICA, δημοσίευσε τον πίνακα κατάταξης NICA Law School Ranking στον οποίο συμμετέχουν σχολές Νομικής ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο.

Η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέλαβε το 2021 την θέση μεταξύ των σχολών Νομικής στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό Telders, με διακρίσεις στον κλάδο του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επίσης, το 2023 κατέλαβε την 110η θέση στην Ευρώπη και την 278η θέση παγκοσμίως μεταξύ 1.700 Σχολών Νομικής.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον διεθνή οργανισμό «NICA» από το 2013:

Webometrics

Στην παγκόσμια λίστα ταξινόμησης Webometrics του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC (έκδοση Ιανουαρίου 2024) το Πανεπιστήμιό μας καταλαμβάνει την 1.099η θέση, ενώ βρίσκεται στην θέση μεταξύ 66 ελληνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2023 αναρτήθηκε ο Πίνακας Κατάταξης Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης “Top Universities by Top Google Scholar Citations(Transparent Ranking), ο οποίος αποτελεί ένα από τα κριτήρια της κατάταξης Webometrics, στον οποίο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατέλαβε την 667η θέση, μεταξύ 4.365 περίπου ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο και την θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

Στον εν λόγω πίνακα περιλαμβάνονται τα κορυφαία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως με σύνολο αναφορών πάνω από 1.000 και κατατάσσονται βάσει του αριθμού των αναφορών στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού τους. Τα δεδομένα βάσει των οποίων καταρτίστηκε ο πίνακας συλλέχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1-20 Ιανουαρίου 2023, από τη μηχανή αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας “Google Scholar”, με το σύνολο των αναφορών του ΔΠΘ να ανέρχεται στις 420.942.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον διεθνή οργανισμό «Webometrics» από το 2021.

Scimago Institution Rankings (SIR)

Στον Πίνακα του συστήματος κατάταξης Scimago Institution Rankings (SIR) (για το 2024) το Πανεπιστήμιό μας βρίσκεται στην 3.737η θέση ανάμεσα σε 9.054 ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως, στην 18η θέση μεταξύ 44 ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων και στη 10η μεταξύ 24 ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον διεθνή οργανισμό «SCImago» από το 2009.

U-Multirank

Στις 21 Ιουνίου 2022 ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της U-Multirank για το 2022, όπου μελετήθηκαν 2.202 Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Η U-Multirank καλύπτει πέντε πτυχές της απόδοσης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης: 1. τη διδασκαλία και τη μάθηση, 2. την έρευνα, 3. τη διάχυση της γνώσης, 4. τον διεθνή προσανατολισμό και 5. την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία. Η απόδοση σε κάθε πτυχή βαθμολογείται από το «Α» (πολύ καλή) έως το «Ε» (πολύ αδύναμη).

Την φετινή χρονιά πέντε Τμήματα του ΔΠΘ κατέθεσαν δεδομένα σε πέντε κατηγορίες δεικτών που εξετάζουν αυτές τις πτυχές. Τα Τμήματα του ΔΠΘ που κλήθηκαν να εισάγουν δεδομένα ήταν αυτό της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής για το αντικείμενο της «Βιολογίας», των Πολιτικών Μηχανικών και των Μηχανικών Περιβάλλοντος για τα ομώνυμα αντικείμενα, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για το αντικείμενο του «Ηλεκτρολόγου Μηχανικού» και των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης για το αντικείμενο του «Μηχανικού Παραγωγής/Βιομηχανίας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ΔΠΘ συγκέντρωσε υψηλότερη βαθμολογία στα κριτήρια της «Έρευνας» και της «Διάχυσης της Γνώσης», ενώ υπολείπεται στο κριτήριο της «Αλληλεπίδρασης με την Τοπική Κοινωνία». Επιμέρους βαθμολογία δημοσιεύθηκε για κάθε μια από τις πέντε θεματικές ενότητες για τις οποίες πραγματοποιήθηκε συλλογή δεδομένων. Τα αντίστοιχα Τμήματα του ΔΠΘ που συμμετείχαν (Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης) συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της «Έρευνας» και της «Διάχυσης της Γνώσης». Αδυναμία φάνηκε να παρουσιάζουν στον τομέα της «Αλληλεπίδρασης με την Τοπική Κοινωνία » και του «Διεθνούς Προσανατολισμού».

Center for World University Rankings (CWUR)

Ο Οργανισμός Center for World University Rankings (CWUR) δημοσίευσε τον πίνακα Top 2.000 World University Rankings 2024 ICWUR, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ΔΠΘ καταλαμβάνοντας την 1.405η θέση παγκοσμίως και την θέση ανάμεσα σε 12 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η λίστα των 2.000 top πανεπιστημίων προέκυψε από ένα σύνολο 20.966 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον διεθνή οργανισμό «Center for World University Rankings» από το 2019.

Guide2Research

Το portal Guide2Research δημοσίευσε την 9η έκδοση του πίνακα: Best Computer Science Universities in the World 2023 στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το ΔΠΘ, το οποίο βρίσκεται στην 1.121η θέση μεταξύ 2.000 πανεπιστημίων παγκοσμίως και τη 11η θέση ανάμεσα σε 22 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Η κατάταξη προέκυψε από δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 (συγκεκριμένα το h-index Google Scholar & DBLP) και αφορούσαν πάνω από 9.735 προφίλ τμημάτων που αφορούν την Υπολογιστική Επιστήμη και ερευνητές που προέρχονται από περισσότερα από 1.470 ιδρύματα.

U.S.News

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός U.S.News δημοσίευσε την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων για το 2024-2025. Το ΔΠΘ κατέλαβε την 1.435η θέση μεταξύ 2.250 Ιδρυμάτων.

Η κατάταξη του U.S. News για τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει εικόνα για το πώς τα πανεπιστήμια μπορούν να συγκριθούν παγκοσμίως. Από το σύνολο των 2.271 πανεπιστημίων που μελετήθηκαν παγκοσμίως, η τελική συνολική κατάταξη των 2.250 καλύτερων Πανεπιστημίων καλύπτει ένα εύρος 104 χωρών. Η παραγωγή αυτών των κατατάξεων βασίζεται σε στοιχεία της Clarivate’s Web of Science (InCitesTM research analytics solutions) για την πενταετία 2018-2022.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στον ειδησεογραφικό οργανισμό «U.S.News»

Round University Rankings (RUR)

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμπεριελήφθη στο σύστημα κατάταξης Round University Rankings (RUR).

Για το 2024 κατέλαβε την 818η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε περισσότερα από 1.200 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ βρίσκεται στην θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων.

Επισημαίνεται ότι: α) η κατάταξη βασίζεται σε 20 δείκτες οι οποίοι καλύπτουν τέσσερις βασικούς άξονες: Teaching, Research, International Diversity και Financial Sustainability και β) η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται από την Clarivate Analytics.

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζεται η παρουσία του ΔΠΘ στο σύστημα κατάταξης «Round University Rankings (RUR)»

Εκτός της γενικής κατάταξης, υπάρχουν και οι επιμέρους κατατάξεις, τα αποτελέσματα των οποίων προέκυψαν αφού μελετήθηκαν πάνω από 1.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Το ΔΠΘ συμμετέχει σε 5 από τα 6 συνολικά αντικείμενα σπουδών:

Humanities: το ΔΠΘ κατετάγη στη 677η θέση παγκοσμίως και στην 2η θέση πανελληνίως.

Life Sciences: το ΔΠΘ κατετάγη στη 734η θέση παγκοσμίως και στην 4η θέση πανελληνίως.

Medical Sciences: το ΔΠΘ κατετάγη στη 537η θέση παγκοσμίως και στην 3η θέση πανελληνίως.

Social Sciences: το ΔΠΘ κατετάγη στη 861η θέση παγκοσμίως και στην 6η θέση πανελληνίως.

Technical Sciences: το ΔΠΘ κατετάγη στη 830η θέση παγκοσμίως και στην 5η θέση πανελληνίως.

EduRank

Στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων που δημοσίευσε ο οργανισμός EduRank.org για το 2024, το ΔΠΘ κατέλαβε την 1.226 θέση παγκοσμίως μεταξύ 14.131 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την 7η μεταξύ 36 ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο οργανισμός EduRank.org αποτελεί ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος αφού μελέτησε 14.131 πανεπιστήμια από 183 χώρες, προχώρησε στην κατάταξή τους λαμβάνοντας δεδομένα που αφορούν τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τις  ετεροαναφορές, τη μη ακαδημαϊκή φήμη και τους απόφοιτους με σημαντικά επιτεύγματα.

Εκτός της γενικής κατάταξης, προχώρησε σε επιμέρους κατατάξεις βάσει του αντικειμένου σπουδών:

Biology rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.120 παγκοσμίως μεταξύ 6.770 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 9η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Engineering rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.029 παγκοσμίως μεταξύ 6.684 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 8η θέση πανελληνίως μεταξύ 34 ιδρυμάτων.

Medicine rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 842 παγκοσμίως μεταξύ 6.680 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 7η θέση πανελληνίως μεταξύ 32 ιδρυμάτων.

Environmental Science rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 974 παγκοσμίως μεταξύ 6.798 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 9η θέση πανελληνίως μεταξύ 34 ιδρυμάτων.

Computer Science rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 907 παγκοσμίως μεταξύ 6.752 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 9η θέση πανελληνίως μεταξύ 34 ιδρυμάτων.

Liberal Arts & Social Sciences rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.146 παγκοσμίως μεταξύ 7.020 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στη 10η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων.

Physics rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.110 παγκοσμίως μεταξύ 6.603 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 7η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων.

Chemistry rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.260 παγκοσμίως μεταξύ 6.447 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 9η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων.

Mathematics rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 867 παγκοσμίως μεταξύ 6.305 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 9η θέση πανελληνίως μεταξύ 32 ιδρυμάτων.

Psychology rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 883 παγκοσμίως μεταξύ 6.528 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 7η θέση πανελληνίως μεταξύ 32 ιδρυμάτων.

Business rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 945 παγκοσμίως μεταξύ 6.187 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 11η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων.

Economics rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 968 παγκοσμίως μεταξύ 5.995 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 12η θέση πανελληνίως μεταξύ 33 ιδρυμάτων.

Art & Design rankings: το ΔΠΘ κατετάγη στη θέση 1.070 παγκοσμίως μεταξύ 5.720 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην 12η θέση πανελληνίως μεταξύ 31 ιδρυμάτων.

Stanford University

Το Πανεπιστήμιο του Stanford δημοσιεύει από το 2019-20 λίστες όπου περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία. Η ανάλυση των δεδομένων εκπονείται από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis και διεξάγεται με βάση τον αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του εκάστοτε έτους.

  • Στην πρώτη λίστα, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2023, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου των ερευνητών κατά τη διάρκεια του έτους 2022, συμπεριλαμβάνονται 23 ερευνητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
  • Η δεύτερη λίστα, που βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου ερευνητών κατά τη διάρκεια του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, περιλαμβάνει 20 ερευνητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Elsevier και την ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ.

Study Abroad Aide (SAA)

To ΔΠΘ βρίσκεται στο 16% των καλύτερων Πανεπιστημίων διεθνώς, στην κατάταξη «World Rankings for Best Value Universities for International Students», του διεθνούς οργανισμού «Study Abroad Aide (SAA)», έπειτα από αξιολόγηση 8.536 ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. Η διεθνής, αυτή, κατάταξη μελετά την ακαδημαϊκή φήμη και τα οικονομικά μέσα για την εγγραφή στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού SAA.

Μετάβαση στο περιεχόμενο